Op zondag 29 april stond mijn eerste triatlon wedstrijd van het seizoen voor de deur. Ik ben zeer blij dat ik ook dit jaar heb kunnen deelnemen, want Doornik is één van mijn lievelingswedstrijden. Het is een zeer goed georganiseerde en mooie maar ook zware wedstrijd, die altijd spannend wordt uitgevochten tot op de meet. Vorig jaar eindigde ik hier nog nipt 2de bij jeugd B. Hoewel er mij dit jaar bij jeugd A nieuwe tegenstanders en langere afstanden stonden op te wachten, stond ik zeer enthousiast ( en nerveus ;D )  aan de start met als doel mijn wedstrijd van vorig jaar te evenaren of misschien te verbeteren..

 

Het zwemmen is mijn sterkste onderdeel in een triatlon en daarom stond ik ook met goed vertrouwen aan de start. De zwemafstand kwam uit op 750m en was in dit geval één grote toer in het meer. Het water was zoals gebruikelijk in Doornik opnieuw suuuuuuuper koud! Ik had een vlotte start zonder al te veel slagen of stoten en  kon vrij snel de leiding nemen na zo’n 100 à 150 meter. Samen met nog twee andere meisjes bleef ik een eindje voor op de rest, wat zo bleef tot op het einde.  We kwamen dus met drie gelijktijdig uit het water  en spoedden ons door het bos naar de wisselzone. Pittig hellingetje was me dat! Aangekomen in de wisselzone, had ik voor mijn doen een erg rappe wissel, waardoor ik  enkele seconden heb kunnen nemen op de andere twee. Goed genoeg om meteen van hen weg te rijden!

 

Het fietsen is een zeer belangrijk onderdeel voor mij. Aangezien mijn lopen het minste onderdeel van de drie is, moet ik bij het fietsen zoveel mogelijk tijd kunnen pakken op de rest, om zo  mijn eventuele voorsprong te behouden in het lopen. In Doornik ging dit zelfs beter dan verwacht! Op een afstand van 20km heb ik zo’n 2 minuten en 25 seconden kunnen wegfietsen op het meisje dat toen tweede was.

Het parcours lag er zeer nat bij door de vele regen, maar gelukkig heb ik daarbij geen nadelen ondervonden. We moesten vier toeren van vijf kilometer afleggen met in elke toer een kleine beklimming, om dan tenslotte weer toe te komen in de wisselzone. Eerste in de wissel met 2.25 minuten op zak, dat gaf me vertrouwen voor te starten aan het looponderdeel.

 

 

Het lopen. Wat normaal voor mij altijd het lastigste onderdeel is, waarin ik vaak word ingehaald, ging in Doornik tot mijn verbazing eigenlijk zeer goed vergeleken met andere jaren. De loopafstand van 5km was onderverdeeld  in twee toeren, met ook hier een kort stukje bergop.

Mijn papa zegt altijd dat hij aan mijn eerste meters meteen kan zien of mijn lopen goed zal zijn of juist het tegenovergestelde 😉 Deze keer ging het gelukkig goed. In het begin is het altijd wat een raar gevoel aan mijn benen, maar na enkele meters had ik mijn tempo goed te pakken en was ik niet meer van plan om mijn eerste plaats te laten gaan! Na mijn eerste ronde kreeg ik te horen dat ik zélf aan het weglopen was van mijn tegenstanders, dat gaf me natuurlijk een boost! Ik kon mijn voorsprong behouden en kwam als eerste meisje over de meet. Het was niet alleen mijn eerste overwinning van het seizoen, maar ook mijn eerste triatlon overwinning ooit! De rest van de dag dus met een big smile op mijn gezicht rondgelopen : ik was echt super content.

Een betere start van het seizoen kon ik me niet wensen! Op naar de volgende wedstrijd!

 

 

Natuurlijk was ik niet de enige jeugdatlete van onze club die had deelgenomen aan deze wedstrijd.

Rhune Vansteenkiste (midden) behaalde de overwinning bij de meisjes jeugd B en ook Alice Delaere (links) zette een mooi resultaat neer en kwam als zevende over de meet in dezelfde reeks als mezelf, jeugd A.

Pieter Vermeersch (niet op de foto ;p) nam ook deel en behaalde een mooie 25ste plaats bij de heren jeugd A.

De meisjes nemen hier duidelijk de bovenhand! 😉

Ik wil ook graag alle supporters bedanken voor de steun en het luide geroep, het heeft goéd geholpen!

 

Vele groetjes

Elena Debouck 🙂

 

 

2 Comment on “Jeugdtriatlon Doornik 29/04/2018

  1. Mooie verwoording van een knappe prestatie. Proficiat Elena!

  2. Mooi verslag Elena,
    Trotse papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *