Zondag 20 mei nam ik deel aan mijn tweede jeugdtriatlon van het seizoen die georganiseerd werd door het SMO-team in Sint-Laureins. Aangekomen op de wedstrijd zelf, zag ik op de inschrijvingslijsten dat jeugd A en de junioren de wedstrijd moesten uitvechten samen met de dames (20jaar en ouder).

Er was meteen een groter deelnemersveld, waardoor de stress al een beetje naar boven kwam…

 

De start van de wedstrijd stond gepland om 16u, maar werd een aantal minuten uitgesteld door enkele moeilijkheden op het parcours. Rond 16.15u waren alle problemen van de baan en konden we van start.

De zwemafstand was maar 500m in plaats van 750m, niet in mijn voordeel dus. Ik opende vrij snel en kon meteen mijn tempo vinden. Bij de eerste boei zwom ik samen met nog iemand naast me aan de leiding, In de tweede helft kon ik er die afzwemmen. Ik kwam dus als eerste uit het water met zo’n 20 seconden op het achtervolgende groepje, het zwemonderdeel was geslaagd! 😉 

 

Na een zeer snelle wissel liep ik met mijn fiets uit de wisselzone, klaar om het fietsonderdeel te beginnen, toen het plots fout liep…

Bij het opspringen op mijn fiets haperde ik aan mijn zadel waardoor ik niet op, maar naast mijn fiets sprong en zo de grond van zeer dichtbij zag….

Ik was geschrokken, maar probeerde toch zo snel mogelijk weer op te staan om weer te vertrekken. Enkele schaafwondjes aan mijn knieën maar voor de rest was alles oké. De voorsprong die ik had opgebouwd in het zwemmen was ik tegen die tijd natuurlijk al lang kwijtgespeeld…

De fietsafstand bedroeg 21km onderverdeeld in drie toeren.

Maar na zo’n honderd meters werd ik meteen gegrepen door twee dames, die ik nooit meer heb teruggezien. Na één toer haalde ook Lotte Vandekerckhove me in, zij is net zoals mezelf een jeugd A-atlete en dus één van mijn echte concurrenten. Tot op het einde van het fietsonderdeel ben ik bij haar gebleven en kwam dus als 4de algemeen en 2de jeugd A-atlete weer de wissel binnen.

 

 

 

 

 

Lotte is een zeer goede loopster, dus ik was realistisch dat de eerste plaats er niet meer in zat.

Dan maar proberen om mijn plaats te behouden in het lopen.

Dit ging minder goed dan verwacht: mijn looponderdeel was niet echt om naar huis te schrijven. Ik werd nog ingehaald door 3 dames en finishte zo als 7de algemeen en 2de bij de jeugd A na een zeer sterke en verdiende overwinning van Lotte (NLT).

Aangekomen aan de meet, natuurlijk een beetje teleurgesteld. Fiets- en looponderdeel konden zeker beter.

Op naar de volgende wedstrijd die plaatsvind op 3 juni in Vilvoorde.

Ik kijk er alvast naar uit! 🙂

 

 

 

Op deze wedstrijd waren er ook veel EFC-ITC jeugdatleten aanwezig! 🙂

Een dikke proficiat aan iedereen!  

In naam van alle atleten wil ik ook graag nog de supporters bedanken! Het is altijd fijn om aangemoedigd te worden 😉

 

JEUGD B:

Alec Segaert (1ste)

Louis Uyttenhove (16de)

Zeno Kerckhof (23ste)

Vic Vanhaecke (26ste)

Rhune Vansteenkiste (1ste)

JEUGD A:

Freek Herreman (5de)

Alice De Laere ( zeer goeie wedstrijd, maar volgens de uitslag gediskwalificeerd…)

Mezelf 😉 

JUNIOREN:

Marie Vandecasteele (1ste)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *