Zondag 3 juni stond weer één van mijn wedstrijden op het programma. Deze wedstrijd vond plaats in Vilvoorde e

n staat bekend als de 4-Fonteinen triatlon en was tevens het BK-sprint die georganiseerd werd door TRIBE. Jeugd A en de junioren werden weer samengevoegd met de dames, waardoor we meteen een groot deelnemersveld kregen. Aangezien ik aan de start stond met deze elite-dames had ik natuurlijk wel wat stres, maar ik had er veel zin in!

 

Het water was zo’n 23°C: zwemmen zonder wetsuit dus! De zwemafstand in het aangename water bedroeg een afstand van 750m. In tegenstelling tot andere wedstrijden had ik een mindere start en kon zo niet aansluiten bij de  kopgroep, maar bleef voortdurend hangen op enkele meters. Ik kwam als 13de uit de het water, had een snelle wissel en sprong deze keer OP mijn fiets om zo aan het fietsonderdeel te beginnen.

 

Het fietsonderdeel was zoals gewoonlijk een afstand van 20km die deze keer was onderverdeeld in 3 toeren met relatief veel bochtenwerk. We gingen de eerste toer in met een groepje van 4, maar werden al snel vergezeld door nog een viertal atletes. Zoals ik verwachtte met deze dames, werkten we de drie toeren af aan een zeer hoog tempo. Laten we zeggen dat ik meer dan anders heb afgezien in het fietsen en toch een aantal keer zwaar op mijn tanden heb moeten bijten 😉 

Toch is het gelukt om mijn mannetje te staan en werkten we samen de 20 km af aan een gemiddelde van 37km/uur, om zo van start te gaan met het lopen.

In het lopen moesten we twee toeren afleggen om zo aan een afstand van 5km te komen. Ook hier wisselde ik snel zonder tegen de grond te gaan 😉 Hier had ik het meest last van de warmte, maar gelukkig waren er veel drankposten en werden we ook een aantal keer afgekoeld door de sproeiers.

Na het harde fietsonderdeel rekende ik eerlijk gezegd op een wat mindere loopprestatie, maar tegen mijn verwachtingen in ging het lopen voor mij zeer goed! Misschien een klein beetje te traag gestart, maar vlot opgebouwd en mijn tempo de hele afstand kunnen behouden. Zo liep ik met een content gevoel als 17de in het algemeen bij de vrouwen en als 4de jeugd A-atlete over de meet. 

 

Ook aan deze wedstrijd namen er veel EFC-ITC atleten mee, die elk op hun beurt een sterke prestatie hebben neergezet. Proficiat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *