Op zondag 26 augustus stond de triatlon van Viersel op de planning. Het is een zeer mooie en goed georganiseerde wedstrijd en ik was blij dat ik ook dit jaar kon deelnemen. Vorige editie verloor ik mijn wedstrijd in de laatste 400m en werd zo nipt vierde. Deze keer ging ik voor meer! 🙂

 

Ik had een super snelle zwemstart en kwam zo meteen aan kop. Ik hoopte hierdoor mijn 750m aan een vlot tempo af te werken, maar dat viel wat tegen. Ik heb na mijn vakantie al enkele keren kunnen bijtrainen, maar nog niet voldoende om al terug mijn normaal zwemniveau op te pikken. Na zo’n 250m werd ik al vergezeld door drie andere meisjes die me er niet zo veel later al afzwommen.

Zo kwam ik als vierde uit het water met een achterstand van 20 seconden op de eerste drie. Ik had een super snelle overgang waardoor ik bij het uitkomen van de wisselzone al één van de drie meisjes voor was. Dat gaf me natuurlijk al wat meer motivatie voor de 20km die ik met de fiets moest afleggen.

 

Voor het fietsen moesten we twee ronden van 10km afleggen die zeer lastig werden gemaakt door de wind…

Bij de start van het fietsgedeelte zag ik de twee eerste meisjes voor me uit rijden. Deze kon ik dus gebruiken als richtpunt, wat ook goed lukte. Na nog geen kilometer kwam ik al bij nummer twee terecht en reed er vervolgens ook van weg. Toen zag ik Maura Seynaeve voor me uit rijden. Maura is een clubgenote van me en reed aan de leiding zowel bij juniors als in het algemeen. De eerste ronde kon ik nog wat stand houden en had niets verloren ten opzichte van haar. De tweede ronde daarentegen moest ik heel wat seconden weggeven en kwam zo als tweede (1ste jeugd A) de wisselzone binnen op zo’n 45 seconden van Maura.

 

Nu moest ik starten aan het looponderdeel, wat voor mij het moeilijkste is. Toen ik uit de wissel kwam zag ik Maura in de verte voor me lopen, dus ik startte redelijk snel met de bedoeling naar haar toe te lopen en zo ook mijn eerste positie bij de jeugd A te behouden. Deze keer ging dit ook beter dan verwacht, ik vond een vlot tempo en kon dit gedurende de 5km ook behouden. Desondanks werd ik net voor de start van de tweede ronde ingehaald door twee meisjes: één junior en één jeugdA-atlete die zeer sterk liepen en wiens tempo ik dus niet kon volgen. In het begin van de tweede ronde haalde ik ook Maura in, die jammer genoeg wat last had van buikkrampen. In ronde twee werd ik naar het einde toe zelf nogmaals ingehaald en liep zo op de vierde positie algemeen en derde bij de jeugd A. Deze plaats kon ik behouden tot de finish en ik kwam in mijn categorie dus als derde over de meet, waar ik ook zeer content mee was. Afgezien van het zwemmen had ik een goede wedstrijd en was een derde plek het beste dat ik uit deze wedstrijd kon halen. Ook Maura eindigde nog als tweede bij de junioren, nogmaals proficiat!! 

Ook bedankt voor het supporteren en de filmpjes Freek en Rhune!!

 

Op zondag 2 september sluit ik mijn seizoen af met mijn laatste triatlonwedstrijd in Brugge.

Ik kijk er alvast naar uit! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *