Op zondag twee september (laatste dag voor de schoolstart…) stond mijn laatste triatlonwedstrijd in Brugge op de planning. Vorig jaar stond ik hier op het laagste schavotje, dus een evenaring of zelf beter zou zeker niet mis zijn! Het was zoals elk jaar een zeer mooie en goed georganiseerde wedstrijd. Blij dat ik er weer bij kon zijn!

 

Voor het zwemgedeelte moesten we 750m afleggen in het kanaal, gewoon aan één stuk rechtdoor zoals dat in een kanaal meestal gaat :-). Net zoals mijn vorige wedstrijden had ik ook deze keer een vlotte zwemstart. Ik lag helemaal aan de buitenkant, waardoor ik een mooi overzicht had op alle andere meisjes. Na nog geen 100m namen drie meisjes de kop en ben ik bij hen aangesloten. Zo zijn we met vier vooraan gebleven tot het einde. Bij het effectief uitkomen van het water zat er wel wat plaats tussen elk van ons omdat we in de laatste 100m enkele jongens moesten inhalen en zo af en toe een gaatje moesten laten. Over het zwemmen was ik redelijk tevreden aangezien ik deze keer de kop niet moest lossen zoals vorige week in Viersel ( nog steeds niet op het oude zwemniveau).  Ik had een goede wissel en kon zo als eerste vertrekken met de fiets. Er zat niet direct iemand in mijn wiel.

 

Voor het fietsen moesten we 20km afleggen onderverdeeld in twee toeren. Weinig bochten, maar veel rechte stukken in het parcours die lastig werden gemaakt door een nijdige wind. Tijdens de lange stukken die in de zon lagen, was het heel warm. Belangrijk dus om toch voldoende te drinken, ondanks algemeen niet zo’n warm weer. Tot aan de helft van de eerste toer heb ik alleen op kop gereden met achter mij Lotte (NLT) die steeds op ongeveer 50m bleef hangen.

Lotte is een zeer sterke loopster dus ik wist op voorhand al dat ik mijn eerste plaats in principe niet zou behouden. Dus wachtte ik op haar aan de helft van de eerste toer, omdat apart rijden nutteloos was als ik een podiumplaats wilde bereiken. Dat bleek naderhand de juiste beslissing.

Samen met Lotte heb ik het fietsgedeelte afgewerkt en aangezien we konden samenwerken hadden we een grote voorsprong op onze achtervolgers. De laatste meters voor we de wisselzone binnenkwamen, moesten we door een wijk met veel bochten. In die meters heb ik een klein gaatje kunnen slaan op Lotte zodanig dat ik als eerste de wisselzone binnen kwam. Een vlotte wissel en ook als eerste aan het looponderdeel gestart.

 

Het loopgedeelte bedroeg 5km, onderverdeeld in 3 toeren. Aan het begin van de eerste toer heb ik toch een 100m achter de ‘eerste dame’ fiets kunnen lopen 😉 Daarna werd ik zoals verwacht al meteen ingehaald door Lotte, die naderhand de wedstrijd verdiend gewonnen heeft. En zoals in elke wedstrijd moest ik tijdens het loopgedeelte proberen mijn voorsprong zo lang mogelijk te behouden en zo weinig mogelijk plaatsen te verliezen. In de eerste meters is het altijd wat zoeken naar het juiste tempo, wat deze keer redelijk vlot ging. De eerste twee toeren gingen voor mijn doen zeer goed en ik liep dan ook nog steeds in 2de positie, maar in de derde toer moest ik die plaats afstaan aan Bo Dubin (TBT=de thuisploeg 😉 ). Ze liep aan een zeer hoog tempo, beduidend sneller dan mezelf, waardoor ik ook niet kon aansluiten en zo op de 3de plaats terecht kwam. Ik had nog een goeie kilometer te gaan en jammer genoeg ging die niet meer zo vlot als voordien, maar gelukkig heb ik mijn positie kunnen behouden en kwam dus ook als derde over de meet.

Ik was tevreden met deze derde plaats en kon zo ook mijn seizoen goed afsluiten. Nu een beetje rust, om er dan weer vol voor te gaan en hopelijk sterke wedstrijden neer te zetten in 2019!

 

Ook een dikke proficiat aan alle andere EFC-ITC’ers die deelnamen aan deze wedstrijd en bedankt aan alle supporters!

 

Groetjes 

Elena 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *