Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan de 4-fonteinen triatlon in Vilvoorde. Het wedstrijdverloop ging als volgt:

We stonden met tien atletes klaar aan de start om het zwemonderdeel van 750m af te werken. Aangezien de watertemperatuur 26 graden bedroeg was een wetsuit verboden en was het dus voor iedereen gelijk. Ik nam een goeie start en lag na enkele meters samen met twee andere meisjes aan kop. Dit bleef zo gedurende de volledige afstand. We kwamen dus met 3 leiders uit het water en liepen naar de wisselzone. Badmuts en en bril af, helm op, nummer aan, fiets mee en weg. Ik kwam als tweede uit de wissel en moest een klein gaatje dichten op Nele (NLT), maar ik kon de aansluiting redelijk snel maken en had haar na een goeie kilometer al te pakken. Ondertussen was het derde meisje al uit beeld verdwenen.

We moesten 4 ronden afleggen van 5km, in het doorgaan was het volle wind tegen en in het terugkeren uiteraard wind mee. Mijn fietsonderdeel is dit jaar een stuk verbeterd doordat ik me heb ingeschreven bij de dames wielerploeg Gaverzicht Be-Okay, dus ik voelde me sterk op de fiets. In de eerste ronde deed ik dan meteen ook een poging om weg te geraken, maar Nele kon volgen en we bleven met twee. Aan het einde van de eerste ronde deed ik een tweede poging die wel slaagde, ik kreeg een gaatje en kon dit in de drie ronden die nog volgden uitbreiden tot 1min en 45sec.

Als eerste dame kwam ik weer de wisselzone binnen en begon aan het looponderdeel, wat voor mij nog steeds het minste van de drie is. Nu stonden enkel nog twee ronden van 2,5km op het programma. De zon was ondertussen ook uitgekomen en de warmte zorgde voor een extra lastigheidsgraad. Mijn lopen was niet slecht, maar je kon het ook niet goed noemen… Ik kon de eerste ronde stand houden, maar moest in het begin van de tweede ronde de duimen leggen voor Nele die een sterk loopnummer op zak had. Ik liep de wedstrijd uit en kwam uiteindelijk als tweede over de meet. Daarmee was ik tevreden, ik had een goed gevoel en er zeker nog marge voor verbetering. De volgende wedstrijd waaraan ik zal deelnemen is de triatlon in Aalst die plaatsvindt op 13 juli.

De triatlon van dit weekend was niet mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ik heb ook al deelgenomen in Doornik en aan het BK duatlon te Ruddervoorde. In de triatlon werd ik wederom tweede en op het BK kwam ik als negende jeugd A-atlete over de meet. Door schoolwerk en mijn vergeetachtigheid was ik de verslagen van deze wedstrijden uit het oog verloren 🙂 Op naar de volgende wedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *